Ayam Pedas Kecap

Ayam Pedas Kecap

4.3 3 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porsi

Składniki

  • jahe segar iris-iris
    30 g
  • siung bawang putih
    30 g
  • minyak goreng
    40 g
  • biji mustar
    ¼ sdt
  • lentil putih (dhal putih)
    ¼ sdt
  • biji jinten putih
    ¼ sdt
  • biji adas
    ¼ sdt
  • cengkeh
    8
  • batang kayu manis
    10 g
  • bawang bombai merah iris-iris
    150 g
  • bawang merah iris-iris
    50 g
  • bunga lawang
    2
  • daun kari segar
    5 tangkai
  • cabai bubuk
    2 sdm
  • paha ayam, dengan kulit dan tulang (berkisar 2 paha ayam utuh), potong kecil-kecil (3-4 cm)
    700 g
  • kecap asin
    150 g
  • kecap hitam
    10 g
  • gula
    2 sdt
  • air
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 40 g
Kalorie 1665 kJ / 398 kcal
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie