Ayam Kecap

Ayam Kecap

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
5 porsi

Składniki

  • ayam utuh (berkisar 1.3-1.5 kg), ceker dan leher dibuang
    1
  • jahe segar iris-iris
    6
  • daun bawang bagian putih saja
    6 tangkai
  • siung bawang putih
    4
  • madu
    30 g
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    30 g
  • kecap hitam
    30 g
  • kecap asin
    30 g
  • minyak wijen hitam, dipanggang
    30 g
  • air
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 35 g
Kalorie 1640 kJ / 392 kcal
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie