Rendang Ayam

Rendang Ayam

5.0 17 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
5 porsi

Składniki

  • minyak kelapa
    50 g
  • siung bawang putih
    15 g
  • bawang merah
    65 g
  • lengkuas segar
    10 g
  • kunyit segar
    1 cm
  • jahe segar
    1 cm
  • cabai merah besar
    100 g
  • cabai kering (berkisar 10 cabai), biji dibuang, direndam hingga lunak
    10 g
  • kemiri
    3
  • serai segar bagian putih saja
    2 batang
  • paha ayam, dengan kulit dan tulang
    800 g
  • kerisik (kelapa parut yang disangrai)
    50 g
  • krim santan
    100 g
  • garam sesuai selera
    1 - 2 sdt
  • gula aren
    45 g
  • daun jeruk purut
    3
  • daun kunyit iris tipis-tipis
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 28 g
Kalorie 2699 kJ / 645 kcal
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie