Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 20 g zeytinyağı
- 50 g tereyağı
- 15 g domates salçası
- 15 g biber salçası
- 300 g haşlanmış nohut, suyu varsa süzülmüş
-
350
g su
lub 350 g et suyu (sıvı) - 300 g Ispanak kökü, uç kısmı temizlenmiş, ıspanak kökleri çok büyükse 2'ye bölünmüş
- 1 tk tuz
- ½ limonun suyu
- ¼ - ½ tk kimyon, damak tadına göre
- 1 diş sarımsak (opcjonalnie)
- 1 ½ tk kuru nane
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1049.2 kJ / 250.8 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kıymalı Ispanak
45 dk
Zeytinyağlı Pırasa
30 Min
Tarhana Çorbası
25 min
Köri ve Zencefilli Balkabağı Çorbası
50 dk
Plaska
1h 15min
Balkabaklı Peynirli Makarna
1h 15min
Ispanaklı Nohut Çorbası
40 dk
Quark
15h 20 min
Pancar Soslu Hellim Peynirli Mücver
1sa
Mantarlı ve Tulum Peynirli Bulgur Pilavı
20 dk
Bol Tahıllı Kraker
30 Min
Tavuk, Mantar ve Yeşil Fasülyeli Makarna
40 dk