Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g dereotu yaprağı
- 10 g maydanoz yaprağı
- 3 diş sarımsak
- 250 g soğan, ikiye bölünmüş
- 100 g riviera zeytinyağı
- 700 g hindi göğsü, derisiz, kemiksiz, sinirsiz, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
- 1 tk tuz
- ⅗ tk toz karabiber
- ¼ tk kuru kekik
- ½ tk toz kimyon
- ½ tk toz zerdeçal (opcjonalnie)
- ¼ tk kuru nane (opcjonalnie)
- ¼ tk limon kabuğu, sarı kısımları, ince rendelenmiş
- 250 g közlenmiş kırmızı biber
- 250 g su
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1890.1 kJ / 452.2 kcal
- Białko
- 43.4 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Çerkez Tavuğu
1h
Parmesanlı Bezelye Ezmesi
15 min
Domates Soslu, Sebzeli, Bulgurlu Köfte
50min
Domates Soslu Hindi Köfteleri
30 dk
Közlenmiş Biberli ve Maydanozlu Pesto
5 Min
Vakumda Pişmiş Armut ve Tarçın Sos
Brak ocen
Marine Somon, Kişnişli Mayonez
1h
Kremalı ve Beyaz Şarap Soslu Midye
45 dk
Mantar Ezmesi
1h 40min
Kuşkonmazlı Kabaklı Makarna
30 dk
Akdeniz Usulu Sucuklu Deniz Ürünleri Risotto
1 godz. 5 min
Taze Otlu, Glütensiz Kırmızı Mercimek Keki
25hod. 10min