Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Haselnüsse, ganz
- 400 g Äpfel, geschält, geviertelt, entkernt
- 20 g Zitronensaft
- 60 g Dörrzwetschken, entsteint
- 60 g getrocknete Marillen, entsteint
- 40 g Rosinen
- 40 g Cranberrys, getrocknet
- 100 g Feinkristallzucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- 60 g Butter, in Stücken
- 1 Ei (Größe L)
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 2 TL Backpulver
- ¼ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1181 kJ / 282 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Nusspotize
2h 20min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Schneller Apfelkuchen
1h 30min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Apfel-Nuss-Muffins
45min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Hausfreunde
50min
Omas Hausfreunde
45min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2h