Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Bio-Orangen
- 1 Bio-Zitrone
- 1 Packung Gelierzucker 1:1 (à 1000 g)
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3191 kJ / 762 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 184 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1小时
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1小时
Traubengelee
1小时
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1小时
Himbeer-Zitronen-Gelee
55min
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5 Std. 50 Min
Weihnachtliche Orangen-Mandarinen-Marmelade
1 Std. 30 Min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Heidelbeermarmelade
55min