Urządzenia i Akcesoria
Nusspotize
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 Stücke
Składniki
Germteig
-
Milch100 g
-
Zucker etwas mehr zum Ausstreuen40 g
-
frische Germ15 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen300 g
-
Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Ei (Größe M)1
-
Eidotter1
-
natürlicher Vanilleextrakt1 Msp.
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)1 TL
Nussfülle
-
Walnüsse200 g
-
Haselnüsse100 g
-
Milch120 g
-
Marillenmarmelade100 g
-
Zucker50 g
-
Honig50 g
-
Rum20 g
-
Zimt, gemahlen1 Msp.
-
natürlicher Vanilleextrakt1 Msp.
-
Butter50 g
-
Staubzucker (opcjonalnie) zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 20 Stücke
Białko
96.8 g
Kalorie
20635 kJ /
4930 kcal
Tłuszcz
293.8 g
Błonnik
36.6 g
Tłuszcz nasycony
76.2 g
Węglowodany
465.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Nuss-Striezel
2 godz. 10 min
Osterpinze
2 godz. 30 min
Omas Kärntner Reindling
2 godz. 25 min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Zuckerreinkerl
2 godz. 50 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Kärntner Reindling
2 godz. 40 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Rumschnitten
50 min
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35 min