Minicheeseburgers

Brak ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 morceaux

Składniki

Les buns
  • œufs
    4
  • de lait
    190 g
  • de levure fraîche émiettée
    20 g
  • de beurre, salé ou non salé en morceaux
    30 g
  • de miel
    70 g
  • de farine de blé
    560 g
  • de graines de sésame, toutes les couleurs pour la finition
Les mini cheeseburgers
  • de coriandre fraîche équeutés
    4 - 5 brins
  • de piment frais (opcjonalnie) épépiné et coupé en morceaux
    10 g
  • de boeuf haché
    730 - 750 g
  • de sel
    ½ - 1 c. à café
  • de poivre moulu
    ½ - ¾ c. à café
  • de sauce Worcestershire
    1 - 2 c. à café
    1 - 2 c. à café de sauce soja
  • de moutarde de Dijon
    1 ½ c. à café
  • d'huile végétale pour la friture
  • de Cheddar (4 x 4 cm env.)
    25 tranches
  • de mayonnaise pour la finition
  • de feuilles de laitue verte romaine, coupées en petits morceaux
  • de tomate coupées en deux
    13 tranches
  • oignon rouge en rondelles
    ½ - 1
  • cornichons en rondelles (2 mm)
    1 - 2
  • de sauce BBQ pour la finition

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 313.8 kcal / 1313.1 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 21.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 349.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...