Gâteau aux châtaignes

Gâteau aux châtaignes

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • beurre pour le plat
  • 50 g de pignons de pin
  • 70 g de noix décortiquées
  • 200 g de farine de châtaigne
  • 380 g d'eau
  • 5 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 c. à café de romarin déshydraté et haché
  • 100 g de raisins secs
  • 2 c. à café de sucre vanillé
  • 150 g de châtaignes cuites et pelées
  • 300 g de pommes épluchées, épépinées et détaillées en dés
  • 100 g de sucre en poudre
  • 1 gousse de vanille égrainée
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 200 g de mascarpone très froid

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 28 mg
Białko 8.5 g
Kalorie 3189.3 kJ / 765.5 kcal
Tłuszcz 54.8 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 19.7 g
Węglowodany 57.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...