Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bread loaf of choice, thinly sliced (approx. 5 mm thick)
- 5 tsp extra virgin olive oil, plus extra to brush
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 garlic clove
- 4 cornichons
- 1 tbsp caper berries, rinsed, drained and stalks removed
- 2 tsp wholegrain mustard
- 2 tsp soy sauce
- ½ tsp smoked paprika
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- 200 g sashimi grade tuna, cut into pieces (3 x 4 cm) and frozen for at least 45 minutes
- 1 egg yolk
- micro basil, to serve
- edible flowers, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 427.2 kJ / 101.7 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 242.7 mg
Alternatywne przepisy
Gratin dauphinois
50 min
Rainbow cabbage rolls with mushroom sauce
2h 40min
Seafood bisque
1h 10min
Rolled Frittata
55min
Blue Cheese Dressing
10min
Royal Hawaiian Mai Tai
10min
Crêpes
1h 15 min
Grand Marnier® soufflé
1h
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2 godz. 20 min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2h 30min
Steamed prawns or scallops
20min
Baked artichoke dip
35min