Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bread loaf of choice, thinly sliced (approx. 5 mm thick)
- 5 tsp extra virgin olive oil, plus extra to brush
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 garlic clove
- 4 cornichons
- 1 tbsp caper berries, rinsed, drained and stalks removed
- 2 tsp wholegrain mustard
- 2 tsp soy sauce
- ½ tsp smoked paprika
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- 200 g sashimi grade tuna, cut into pieces (3 x 4 cm) and frozen for at least 45 minutes
- 1 egg yolk
- micro basil, to serve
- edible flowers, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 427.2 kJ / 101.7 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 242.7 mg
Alternatywne przepisy
Traditional chicken broth with angel hair pasta
1 Std. 30 Min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50min
Tuna Tartare
40min
Steak tartare
10 Min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing
10 Min
Rosemary and green peppercorn pork fillet
5 Std. 15 Min
Classic Zabaglione
15 Min
Steak Tartare
15 Min
Sun-dried tomato tartare
15 Min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30min
Squid and Shrimp Risotto
1 Std.
Oxtail stew with butter bean mash (TM6)
4h