Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 水 ,煮面用
- 2 瓣 蒜头
- 1 茶匙 干辣椒片
- 60 克 红葱头 ,切块
- 75 克 椰子油
- 140 克 红甜椒 ,切片(每片0.6厘米)
- 140 克 紫洋葱 ,切片(每片0.6厘米)
- 3 根 胡萝卜 ,用剥皮刀刨成薄条
- 140 克 甜豌豆
- 200 克 干的荞麦面
- 15 克 花生酱
- 15 克 日式酱油(tamari)
- 2 茶匙 姜蒜酱
- 2 茶匙 韩式辣椒酱
- 40 克 米醋
- 2 茶匙 枫糖
- 15 克 青柠汁
- 1 茶匙 麻油
- 300 克 老豆腐
- ¼ 把 新鲜香菜 ,只取叶子,切碎
- 2 枝 新鲜罗勒 ,只取叶子,切碎
- 新鲜香菜 ,切碎,装饰用
- 新鲜罗勒叶 ,切碎,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2304 kJ / 550.7 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 60.9 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 850.6 mg