Strimlet rosenkålssalat med bacon og tranebær

Strimlet rosenkålssalat med bacon og tranebær

4.7 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 portioner

Składniki

  • bacon i tern
    200 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    80 g
  • tranebær, tørrede
    100 g
  • græskarkerner
    60 g
  • fed hvidløg til smag
    1 - 2
  • citron tynde skiver af skrællen
    1
  • honning
    40 g
  • sherryeddike
    20 g
    rødvinseddike
  • dijonsennep
    1 spsk
  • citronsaft, friskpresset
    25 g
  • havsalt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • rosenkål trimmet, halveret hvis store
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 423 mg
Białko 13 g
Kalorie 1614 kJ / 389 kcal
Tłuszcz 29 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie