Risret med kød

Risret med kød

3.8 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portioner

Składniki

  • Emmentaler ost skåret i stykker (2 cm)
    60 g
  • persille, frisk (approx. 10 g), leaves only, plus extra roughly chopped for garnishing
    ½ bundt
  • fed hvidløg
    2
  • rød peberfrugt skåret i mindre stykker
    70 g
  • løg kvarte
    120 g
  • ghee smør, usaltet
    20 g
    smør, tern
  • tomatpure
    1 spsk
  • sød paprika
    1 ½ spsk
  • paprika for smag
    ¼ - ½ tsk
  • kød, uden sener og ben tern (3 cm)
    600 g
  • grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l) smuldret
    1
    1 tsk med top grøntsagsbouillon
  • citronskal (ca. 2-3 cm)
    1 stykke
  • havsalt
    1 tsk
  • sort peber, stødt til smag
    ½ - 1 tsk
  • vand
    250 g
  • ris, langkornet
    150 g
  • creme fraiche til servering
    2 spsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 41 g
Kalorie 2204 kJ / 527 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie