
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrots cut in pieces
- 250 g fennel bulbs cut in pieces
- 140 g onions quartered
- 20 g olive oil
- 20 g unsalted butter diced
- 250 g white long grain rice
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 sprig fresh thyme
- 1150 g water
-
1
fresh bay leaf
lub 1 dried bay leaf -
600
g meagre fillets skin on or skinless (see tip)
lub sea bass fillets skin on or skinless - 4 pinches salt
-
4
pinches ground mixed peppercorns
lub 4 pinches ground black pepper - 1 tsp lemon juice for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 513 kcal / 2145 kJ
- Białko
- 37 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 64 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Sód
- 307 mg