
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g strong wholemeal bread flour
- 330 g water
- 60 g extra virgin olive oil plus extra for greasing
-
2 ½
tsp dried instant yeast
lub 25 g fresh yeast crumbled - 1 tsp fine sea salt
- 2 sprigs rosemary leaves only
- 1 - 1 ½ tsp coarse sea salt to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 285 kcal / 1192 kJ
- Białko
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Błonnik
- 2.7 g