Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g strong wholemeal bread flour
- 330 g water
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
-
2 ½
tsp dried instant yeast
lub 25 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp fine sea salt
- 2 sprigs rosemary, leaves only
- 1 - 1 ½ tsp coarse sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50min
Sonja's Bread
3h 10min
Apple strudel
1 godz. 45 min
Olive Bread Rolls
2h
Mini Oregano Focaccias
3 Std. 40 Min
Mini Everything Bagels
1 Std. 20 Min
Slow Cooked Beans with Cider
2h 30min
Banana and Rye Breakfast Flatbreads
1 godz. 35 min
Focaccia with onions
2h
Cheese crackers
2h 30min
Onion Focaccia
3 Std. 20 Min
Courgette and Carrot Loaf
45 min