Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g strong wholemeal bread flour
- 330 g water
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
-
2 ½
tsp dried instant yeast
lub 25 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp fine sea salt
- 2 sprigs rosemary, leaves only
- 1 - 1 ½ tsp coarse sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini Oregano Focaccias
3h 40min
Classic Wholemeal
2h 40 min
Steamed wholemeal bread
2h
Spinach and Carrot Muffins
1h
Salmon Dill Muffins
45 min
Wholemeal bread with green olives and za'atar
2h
Tapioca Balls with Lemon and Poppy Seed Sauce
Brak ocen
Cheese and Walnut Patties
Brak ocen
Sourdough Rye
51h 10min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2h 35 min
Sourdough-style Loaf
122 Std. 45 Min
Olive Bread Rolls
2h