Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Cake
- 10 large eggs, separated
- 160 g sugar
- 280 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
-
140
g hazelnuts
lub 140 g almonds - 280 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
Ganache
- 200 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 180 g whipping cream
- 1 ½ tsp black food colouring
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Raspberry and Pistachio Muffins
55min
Ice Cream Cone Cupcakes
35 Min
Sunrise Smoothie
10 min
American-style Pancakes
40min
Chocolate Chip Cookies
50min
Chocolate Chip Muffins
1h
Chocolate cake
45min
Chocolate and Sesame Ganache
13h
Brownies
50min
Cream cheese spread with radishes
5 min
Banoffee Pie Milkshake
15min
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min