Wersje kompatybilne
Gerstschotel met ratatouille van zomergroenten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 1 ½ tl zout
- 300 g parelgerst
- 40 g lente-ui, in stukken
- 5 verse basilicumbladeren
- 40 g olijfolie
- 70 g wortelen, in blokjes (1 cm)
- 100 g rode paprika, in blokjes (1 cm)
- 100 g courgettes, in blokjes (1 cm)
- 130 g aubergines, in blokjes (1 cm)
- 1 tl groentebouillonpasta
- 30 g pijnboompitten
- 1 - 2 snuifjes gedroogde tijm (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 15.8 g
- Sód
- 911 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butternut 'Mac & Cheese'
45 min
Immuniteitsboost
5 min
Geroosterde wortelen met tijm en munt met de Peeler
30 min
Aardappel en amandel schijf met bonen en tomatensaus
50 min
Stevige linzenchili
50 min
Pulled barbecue jackfruit
25 Min
Zoetzure tempé
Brak ocen
Pompoen baba ganoush
35 min
Jambalaya met chorizo, scampi's en mango
3 godz.
Slowcooken wortelgroenten en gemengde granen
3 Std. 15 Min
Salade met kip en spelt
1 Std. 15 Min
Mediterraanse parelgerstrisotto
1 godz.