![Gemüse-Seetang-Tatar Gemüse-Seetang-Tatar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/add0c8f8-f75e-41aa-bd63-ce7871b8d3e1/Derivates/43caa5c5-8fcd-4ecc-bb53-1a277f63a4bc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Wasser und mehr zum Einweichen
- 250 g grüne Bohnen, frisch, in Würfeln (ca. 5 mm)
- 130 g rote Paprika, in Würfeln (ca. 5 mm)
- 130 g Aubergine, in Würfeln (ca. 5 mm)
- 100 g Zucchini, in Würfeln (ca. 5 mm)
- 5 EL Seetang, gemischt, getrocknet (siehe Tipp)
- 1 Knoblauchzehe, klein
- 1 rote Zwiebel (ca. 40 g), halbiert
- 40 g Schalotten, halbiert
- 10 g Kapern, eingelegt, abgetropft
- 50 g Gewürzgurken, abgetropft, in Stücken
- 30 g Olivenöl
- 10 g Sesamöl, geröstet
- 1 ½ TL Salz
- Petersilie, gehackt, zum Bestreuen
- Sesam zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 438 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ayurvedische Tomatensuppe
30 Min
Grünspargel-Laksa
30 Min
Wakamesalat mit Pilzen und Sesam
45min
Artischockensuppe (vegan)
1 Std.
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40 Min
Sunomono - Japanischer Gurkensalat mit Seealgen
1h 20 min
Asiatische Gemüsesuppe mit Tofu
1h 20 min
Süß-Sauer-Dhal
3hod. 30min
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
1 Std.
Veganes Austernpilz-Schawarma
45min
Grüner Humus
10 min
Kichererbsenpaste - Humus
13h