Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudim
- 40 g queijo parmesão
- 40 g azeite
- 20 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 10 g salsa
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado, bem escorrido
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g sumo de limão
- 300 g leite
- 6 gemas de ovo
- Pão ralado q.b. p/ polvilhar
Molho
- 25 g chalota
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 150 g espinafres frescos
- 100 g natas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2036.6 kJ / 486.8 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1089.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nabo e alho-francês
1 Std.
Pão rústico de azeitona
3 Std. 15 Min
Canelones de alho-francês com quinoa e camarão
Brak ocen
Pad thai de abóbora
40 Min
Pão mediterrânico de alecrim
1 Std. 55 Min
Tarte de cebola flambeada - TM6
Brak ocen
Tiramisu de framboesa
10h 30min
Torta de limão com lemon curd
1 Std.
Gnocchi de feijão-branco
1 Std. 10 Min
Tarte de ameixas
Brak ocen
Mascarpone cremoso com maçãs caramelizadas
30 Min
Queques de banana
25 Min