Húmus de aproveitamento de legumes

Húmus de aproveitamento de legumes

4.8 8 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 doses

Składniki

  • grão-de-bico cozido
    240 - 300 g
  • mistura de legumes (cenoura, raiz de salsa, aipo, bolbo de funcho, cebola, aipo, etc.), cortados em pedaços e cozidos (ver dica)
    250 - 300 g
  • pasta de sésamo (tahini) (ver dica)
    50 - 75 g
  • azeite mais q.b. p/ temperar
    30 g
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    20 g
  • alho
    ½ - 1 dente de
  • cominhos em pó
    ½ - 1 c. chá de
  • sal
    ½ - 1 c. chá de
  • Salsa picada q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 172.8 kcal / 722.8 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 13.5 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 526.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...