Tresse à l’ananas et au fromage

Tresse à l’ananas et au fromage

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 tranches

Składniki

Pâte
  • 115 g de lait entier
  • 1 c. à soupe de levure sèche active
  • 315 g de farine tout usage
  • 60 g de sucre
  • 60 g de beurre non salé en dés, à température ambiante, et un peu plus pour beurrer
  • ⅛ c. à thé de sel
  • 1 orange
Garniture
  • 60 g de sucre
  • 115 g de fromage à la crème à température ambiante
  • 85 g de mascarpone à température ambiante
  • 30 g de farine tout usage
  • 570 g d'ananas broyé en conserve dans son jus
Glaçage
  • 60 g de sucre à glacer
  • 60 g de noix de macadam, grillées et non salées hachées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Sód 91.1 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 1340 kJ / 320.3 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 45.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...