
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre en poudre
- 240 g d'amandes décortiquées
- ½ c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- ½ c. à café de gingembre en poudre
- ¼ c. à café de noix de muscade en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 œuf
- 60 g de mélasse de sucre de canne
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 162.3 kcal / 678.8 kJ
- Białko
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Sód
- 34.7 mg