Wersje kompatybilne
Pizza au pesto de pistache, fromage stracciatella et mortadelle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte à pizza
- 120 g d'eau
- 2 - 3 g de levure fraîche
- ½ c. à café de sucre
- de l'huile d'olive extra vierge, pour graisser
- 200 g de farine à pain
- 1 c. à café de sel
Pesto de pistaches
- 20 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 90 g de pistaches décortiquées, non salées
- ½ gousse d'ail (opcjonalnie)
- 3 feuilles de basilic frais
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
Garniture
- 80 g de fromage stracciatella de bufflone
- 60 g de mortadelle, en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2200.8 kJ / 526 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 384.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe aux petits pois avec crème fraîche et jambon croustillant
1h
Pain plat aux poires et au fromage de chèvre
3h
Muffins ciboulette-jambon fumé
45min
Omelette brocoli-jambon
35 Min
Casserole duchesse aux légumes
Brak ocen
Tartelette sans cuisson, saumon et aneth
1h 15 min
Carpaccio de betteraves et burrata (avec le Peeler)
1h 25min
Nids de pommes de terre à la crème fraîche et au saumon fumé
2u. 40min
Korma de chou-fleur
2h 20min
Poivrons farcis "Jack O'Lantern"
1h 30min
Sauce béarnaise
20 min
Falafel et houmous de betterave rouge
20 min