Wersje kompatybilne
Spaghettini al sugo con polpettine di lenticchie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipollotti a pezzi (3 cm)
- 150 g di sedano a pezzi (3 cm)
- 150 g di carote, pelata e a pezzi (3 cm)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di lenticchie, rosse, secche, a metà
- 530 g di acqua
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di pangrattato
- 3 uovo
- 600 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 cucchiaini di zucchero
- 50 g di panna
- 500 g di spaghettini
- 60 g di peperoni rossi, in triangolini (1 cm)
- 2 - 3 olive nere, denocciolate, in piccoli pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1989.4 kJ / 475.5 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 78.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 566.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e pomodoro
25 min.
Vellutata di zucca e cocco
45 min
Albumi montati a neve
5 min
Stufato con patate e champignon
1h
Couscous di cavolfiore
Brak ocen
Besciamella
15 Min
Gnocchi di patate
1 Std. 15 Min
Zuppa di zucca
35 Min
Manzo al tamarindo con riso
8 Std. 10 Min
Vellutata di zucca, riso con pesce e verdure, crumble di mele e pere
1h
Torta di pere
9h
Minestra di carote e menta
35 Min