Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di petto di pollo a tocchetti (2 cm circa)
- 100 g di carne di maiale, lombo, a tocchetti (2 cm circa)
- 100 g di mortadella a cubetti (1 cm circa)
- 100 g di salsiccia cruda spellata e sbriciolata
- 1 uovo
- 100 g di Parmigiano, grattugiato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
Pasta
- 500 g di farina + q.b.
- 5 uova medie
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 3000 g di brodo di cappone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo alla bolognese
3u. 15min
Pizza ai peperoni
1 Std. 55 Min
Pasta all'uovo
Brak ocen
Pane rustico
2 Std.
Gnocchi di patate
1h 15min
Piadina romagnola
15 Min
Insalata di mare
Brak ocen
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Caramelle al cioccolato e frutta secca
Brak ocen
Cannelloni ripieni di carciofi in salsa al pomodoro
1 Std. 35 Min
Rotolo al limone
3 Std.
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2 Std. 30 Min