Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio di soia + q.b. per friggere
- 28 fogli di carta di riso (Ø 16 cm), per involtini primavera
- 1 cipolla, tagliata a metà
- 20 g di olio di soia + q.b. per friggere
- 200 g di carne trita mista
- 1 peperone rosso, a strisce (5 mm)
- 100 g di porro, a rondelle (4 mm)
- 100 g di funghi champignon, a fette (5 mm)
- 1 cucchiaio di "5 spezie cinesi" in polvere
- 20 g di salsa di soia
- 1 cucchiaio di olio di sesamo, tostato
- ½ cucchiaino di sale
- 1 vasetto di germogli di soia freschi (peso netto sgocciolato: 340 g), sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 528 kJ / 126 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa per insalata ai semi di zucca
10 min
Momo
2 godz.
Frittelle di patate
45 min
Salsa chili agrodolce
Brak ocen
Guacamole
5min
Salsa ai lamponi
10 min
Rotoli di sushi vegetariani
Brak ocen
Baguette
4 godz.
Menú completo: lenticchie, filetto di maiale e verdure
2h 40min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1h 35min
Tortini mediterranei alle verdure
Brak ocen
Ravioli di gamberi al vapore
1 godz. 15 min