Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten Free Pastry
- unsalted butter, to grease
- 5 oz rice flour
- 2 ½ oz arrowroot flour
- 3 oz corn starch, plus extra to dust
- ¼ tsp salt
- 2 tsp xanthan gum
- 5 ½ oz unsalted butter, chilled
- 1 large egg
- 1 tsp apple cider vinegar
- 1 ½ oz water, chilled
Chicken and Pear Filling
- 2 garlic cloves
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 2 oz unsalted butter
- 24 oz chicken thigh, boneless and skinless, cut into cubes (1 in.)
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp ground black pepper
- 2 oz water
- 2 - 3 tbsp corn starch
- 1 tbsp vegetable stock paste (see Tips)
- 2 oz white wine
- 5 ½ oz pear (approx. 1 pear) peeled, cored and cut into cubes (¾ in.)
- 2 oz heavy whipping cream (35% fat)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2086 kJ / 501 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Lemon Pound Cake
2 Std.
Cauliflower Gratin
55min
Meatloaf
1h 20min
Spanish Rice
30 Min
Whipped Cream
10 min
Turkey and Wild Rice Stuffed Peppers
1h 45min
Blackberry Crumble
35 Min
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Southwest Creamed Corn
25min
Buttercream Frosting
5 min