Escargots aux graines de pavot

Escargots aux graines de pavot

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
40 parts

Składniki

La pâte
  • 250 g de graines d'épeautre
  • 250 g de lait
  • 20 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 50 g de beurre salé ou non mou, coupé en morceaux
  • 30 g de sucre en poudre
  • 250 g de farine de blé
  • ½ c. à café de sel
La garniture aux graines de pavot
  • 50 g de beurre salé ou non mou, coupé en morceaux
  • 100 g de graines de pavot
  • 50 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
Le montage
  • farine de blé pour le plan de travail
Les nappes de couleur
  • 200 g de sucre en poudre
  • 30 g de jus de citron, fraîchement pressé
  • un peu de colorant alimentaire (tout type) (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Sód 35.2 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 456.7 kJ / 109.2 kcal
Tłuszcz 3.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 17.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...