Escargots aux graines de pavot

Escargots aux graines de pavot

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
40 parts

Składniki

La pâte
  • de graines d'épeautre
    250 g
  • de lait
    250 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    20 g
  • de beurre salé ou non mou, coupé en morceaux
    50 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de farine de blé
    250 g
  • de sel
    ½ c. à café
La garniture aux graines de pavot
  • de beurre salé ou non mou, coupé en morceaux
    50 g
  • de graines de pavot
    100 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • œuf
    1
Le montage
  • farine de blé pour le plan de travail
Les nappes de couleur
  • de sucre en poudre
    200 g
  • de jus de citron, fraîchement pressé
    30 g
  • de colorant alimentaire (tout type) (opcjonalnie)
    un peu

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 109.2 kcal / 456.7 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 17.4 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 35.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...