Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Käsestangen
- 100 g Gruyère Käse, in Stücken
- 10 g Petersilie, abgezupft
- 600 g Wasser
-
¼
Würfel Hefe (10 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe (ca. 7 g) - 200 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g Olivenöl
- 1 Eigelb
- 1 geh. EL Kreuzkümmelsamen
- ½ TL Salz
Möhrengrünpesto
- 80 g Parmesan, in Stücken
-
50
g Möhrengrün
lub 50 g Stielmus, grob gehackt (3-4 cm) - 25 g Estragon, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 80 g Mandeln
- 150 g Olivenöl
- 1 - 2 Prisen Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 137 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüse-Sauerkraut-Salat (mit Gemüsestyler)
20 min
Zucchini-Zitronen-Sorbet
10 min
Amaranth-Bratlinge mit Rote-Bete-Rohkost
1 Std.
Zitronen-Frischkäse
12h
Grüne Bohnen-Hummus
45 Min
Radieschengrün-Pesto
5min
Espresso-Karamell-Sauce
45 Min
Rote-Bete-Burger
3h 25min
Rote-Bete-Carpaccio mit dicken Bohnen und Ziegenkäse
50 min
Glutenfreie Apfelküchlein
1 Std.
Nussbraten mit würziger Tomatencreme
1 Std. 30 Min
Rote-Bete-Hummus
50 min