Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Walnusshälften (siehe Tipp)
- 150 g Butter, in Stücken
- 120 g brauner Zucker
- 3 Eier
- 50 g Mehl
- ½ - 1 TL Zimt und etwas mehr
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 800 g Äpfel, geviertelt, nach Wunsch geschält
- 30 g Zitronensaft
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 ½ Pck. Vanillepuddingpulver
- 50 g Wasser und etwas mehr
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Pck. Sahnesteif
- 20 g Zucker
- 100 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1725 kJ / 412 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 110 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Cheesecake
7h
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2h 30min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
Einfache Herrentorte
5 Std. 45 Min
Omas bester Mohnkuchen
1h
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min
Apfelrahmkuchen
1h 50 min.