Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g Birnen, geschält, geviertelt, entkernt
- 20 g Zitronensaft
- 130 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 140 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier
- 130 g Milch
- 220 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
- 15 g Kakao
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1030 kJ / 246 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 90 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokos-Mini-Guglhupfe
1h
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 Std.
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20 min
Versunkener Erdbeerkuchen
1h 15 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
Ameisenkuchen
2h
Omas bester Mohnkuchen
1h
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Apfel-Nuss-Kuchen
4h
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h