Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 1 Zitrone, unbehandelt, 1 Streifen Schale fein abgeschält und Saft ausgepresst
- 50 g Zucker
- 130 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 250 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 700 g Birnen, reif, säuerlich, geschält, in Spalten
Vanilleguss und Fertigstellung
- 40 g Milch
- 200 g Sahne
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 40 g Zucker
- 2 Eier
- 20 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 25 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 Std.
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 godz. 10 min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10óra
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 godz. 20 min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 godz. 45 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7ωρ.
Omas bester Mohnkuchen
1h
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2h 30min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Apfel-Nuss-Kuchen
4h
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min