
Urządzenia i Akcesoria
Rote-Grütze-Torte
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Teig
-
Mehl120 g
-
Backpulver2 TL
-
Zucker100 g
-
Eier2
-
Butter weich, in Stücken120 g
Sahne-Creme
-
Gelatine6 Blätter
-
Wasser, kalt zum Einweichen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Schmand400 g
-
Zucker100 g
Rote Grütze und Fertigstellung
-
rote Beeren, gemischt, frisch oder TK, aufgetaut400 g
-
Traubensaft150 g
-
Speisestärke15 g
-
Zucker30 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
307 kcal /
1283 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
79 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Weltklasse!
8 Przepisów
Niemcy
Niemcy