Rote-Grütze-Torte

Rote-Grütze-Torte

4.7 202 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl
    120 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Zucker
    100 g
  • Eier
    2
  • Butter weich, in Stücken
    120 g
Sahne-Creme
  • Gelatine
    6 Blätter
  • Wasser, kalt zum Einweichen
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Schmand
    400 g
  • Zucker
    100 g
Rote Grütze und Fertigstellung
  • rote Beeren, gemischt, frisch oder TK, aufgetaut
    400 g
  • Traubensaft
    150 g
    150 g Weißwein
  • Speisestärke
    15 g
  • Zucker
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 307 kcal / 1283 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 79 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...