Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 4 Eiweiß
- 1 Prise Salz
- 125 g Nüsse, ganz (z. B. Haselnüsse)
- 4 Eigelb
- 125 g Zucker
-
20
g Rum
lub Rumaroma - ½ TL Backpulver
- 6 EL Schokoladen-Getränkepulver (z. B. von Kaba®)
- 100 g Margarine
- Paniermehl
Topping und Fertigstellung
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Pck. Sahnesteif
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 600 g Wild-Preiselbeeren
- Kakao zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1795 kJ / 429 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 198 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marzipan-Mohn-Torte
5 Std.
Aprikosen-Cheesecake
7h
Preiselbeertorte
2 Std. 30 Min
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Carina-Kuchen
2 Std. 30 Min
Apfel-Tiramisu-Torte
9h 30min
Apfelschnitten
2 Std.
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 Std.
Dreh-dich-um-Kuchen
1 Std. 50 Min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Apfel-Nuss-Kuchen
4 Std.