Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 120 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 60 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 80 g Mohn
- 50 g Zucker
- 200 g Milch
- 30 g Hartweizengrieß
- 30 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Sultanine
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1344 kJ / 321 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 46 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1h 30min
Osternest
2h
Osterhäschen mit Aprikosen-Bommel
1h
Mini-Germknödel mit Mohnzucker und Vanillesauce
45min
Erdbeer-Sahne-Torte
2h
Zwirbel-Sonne
2h 10min
Eierlikör-Birnen-Plunder
2 Std. 45 Min
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 Std.
Mohnblume
1h 10min
Schoko-Waldmeister-Himbeer-Torte
6h 30min
Nuss-Nougat-Stern mit Nutella
2h 15min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h