Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 175 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 20 g Kokosöl
- 80 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier
- 80 g Schmand
- 25 g Kokosraspeln
- 50 g Schokotropfen, backstabil
- 1 TL Backpulver
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 925 kJ / 221 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 66 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2h 15min
Versunkener Erdbeerkuchen
1 Std. 15 Min
Carina-Kuchen
2 Std. 30 Min
Kürbis-Nuss-Schnitten
1 Std. 30 Min
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2h
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min
Möhren-Pistazien-Kuchen
1 Std.
Ameisenkuchen
2h
Dreh-dich-um-Kuchen
1 Std. 50 Min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 Std.
Heidelbeer-Joghurt-Kastenkuchen
2h
Schneller Apfel-Kastenkuchen
1 Std. 30 Min