Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grießschnitten
- 80 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 700 g Milch
- 150 g Weichweizengrieß
- ¼ - ½ TL geriebene Zitronenschale, unbehandelt
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
Heidelbeer-Kompott und Fertigstellung
- 340 g Heidelbeeren, gezuckert, mit Flüssigkeit
- 2 TL Speisestärke
- 2 EL Wasser
- Butterschmalz zum Braten
- 60 g Paniermehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1220 kJ / 292 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 160 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßer Brötchen-Auflauf
1 godz. 10 min
Ofenschlupfer
1h 5min
Zwetschgenknödel
1 godz. 10 min
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2h
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Apfel-Zimt-Grießbrei
20 min
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15min
Maishähnchen mit gebratener Polenta und Curry-Sauce
1 godz. 20 min
Mini-Germknödel mit Mohnzucker und Vanillesauce
45 min
Schwäbische Pfitzauf
40 min
Kirschenmichel
1h
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1 godz. 20 min