Urządzenia i Akcesoria
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen
Składniki
Grießschnitten
-
Zucker80 g
-
Vanilleschote½
-
Milch700 g
-
Weichweizengrieß150 g
-
geriebene Zitronenschale unbehandelt¼ - ½ TL
-
Salz1 Prise
-
Ei1
Heidelbeer-Kompott und Fertigstellung
-
Heidelbeeren gezuckert, mit Flüssigkeit340 g
-
Speisestärke2 TL
-
Wasser2 EL
-
Butterschmalz zum Braten
-
Paniermehl60 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
160 mg
Białko
9 g
Kalorie
1220 kJ /
292 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Soul Food
80 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zwetschgenknödel
1 godz. 10 min
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Süßer Brötchen-Auflauf
1 godz. 10 min
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1 godz. 20 min
Quark-Kirsch-Auflauf
1 godz.
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Quark-Klößchen mit süßen Bröseln
30 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 min
Schupfnudeln mit Vanillesauce
1 godz.
Erdbeer-Germknödel mit Vanillesauce
1 godz. 50 min
Apfel-Zimt-Grießbrei
20 min