Wersje kompatybilne
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig und Walnuss-Honig-Kruste
- 280 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 90 g Zucker
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Ausstreuen
- 1 Ei
- 150 g Butter, in Stücken
- 2 Prisen Salz
- 12 TL Aprikosenmarmelade
- 100 g Walnusshälften
- 40 g Honig
Vanillesauce und Fertigstellung
- ½ Vanilleschote
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 300 g Milch
- 4 Eigelb
- 5 g Speisestärke (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1873 kJ / 447 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50min
Grießauflauf
1h 30min
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1h
Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren
1h 30min
Apfel-Quark-Auflauf
1h 30min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Vanille-Buchteln mit Mirabellen
2h
Scheiterhaufen
1h 30min
Nusskipferl
2h
Apfel-Zimt-Krapfen
1h 40min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2h 15min