Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1080 g água
- 150 g batata (de casca vermelha p/ fritar), cortada em pedaços pequenos
- 10 g fermento de padeiro seco s/ glúten
- 1 c. chá de açúcar
- 70 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 200 g leite gordo
- 400 g farinha s/ glúten
- 1 pitada de sal
- 3 pés de alecrim
- 1 c. chá de flor de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 920.6 kJ / 220 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 218.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batatas caramelizadas com mel
50min
Gelado de matcha
10h 30min
Frozen margarita de morango
Brak ocen
Pão brioche sem glúten
2h 50min
Tabuleiro doce
50min
Colheres de chocolate
3 Std. 25 Min
Embrulhos de espinafres, ervilhas e cogumelos
Brak ocen
Pastéis de batata
2 Std.
Chutney de cebola e amora
6h 50min
Batata-doce recheada com tempeh e tahini
1h
Bolo de maçã e tâmaras sem glúten
1 Std. 30 Min
Salada de maçã e grão
20min