Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1080 g água
- 150 g batata (de casca vermelha p/ fritar), cortada em pedaços pequenos
- 10 g fermento de padeiro seco s/ glúten
- 1 c. chá de açúcar
- 70 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 200 g leite gordo
- 400 g farinha s/ glúten
- 1 pitada de sal
- 3 pés de alecrim
- 1 c. chá de flor de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 920.6 kJ / 220 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 218.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuscuz de salmão e pepino
45min
Vulcões com recheio de limão carilado
3 Std.
Empanadas de cavala e ovo sem glúten
1 Std. 10 Min
Chiabata
1 Std. 40 Min
Burrito Sushi - TM6
45min
Bolo salgado de bacon e tâmaras
1h
Torta de presunto e requeijão
2h 10min
Torrão de chocolate
2h
Risoto de legumes assados e linguado
30min
Doce de ruibarbo
50min
Bolo de maçã e tâmaras sem glúten
1h 30min
Sericaia
1h 30min