Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g queijo emmental cortado em pedaços
- 500 g cebola cortada em pedaços
- 60 g manteiga
- 1500 g água
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 250 g pão de véspera cortado em fatias
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 849 kJ / 203 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cogumelos
20min
Sopa de tomate
30min
Sopa de cogumelos
1h 15min
Creme de milho e pimento
10min
Creme de espargos e vieiras
45min
Sopa de cebola
1sa 10 dk
Sopa de cebola gratinada à francesa
5h 30min
Vichyssoise de espargos
40min
Sopa gratinada de feijão e cebola
45min
Creme de abóbora e hortelã
40min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35min
Sopa de alho-francês
40min