Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 150 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl
- 80 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ TL Backpulver
- 1 EL Rum
Belag
-
120
g Haselnüsse
lub 120 g Mandeln - 80 g Zucker
- 1 TL Zimt
- 1 Ei
- 500 - 700 g Trauben, kernlos (siehe Tipp)
Guss
- 6 Eier
- 200 g Sahne
- 20 g Mehl
- 100 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Cheesecake
7 Std.
Omas Teestollen
1 Std. 40 Min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 Std. 45 Min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 Std. 45 Min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1j
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2j
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 Std.
Apfel-Nuss-Kuchen
4 Std.
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Apfelrahmkuchen
1h 50min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10 min