Urządzenia i Akcesoria
Träubleskuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Mehl250 g
-
Zucker80 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
-
Backpulver½ TL
-
Rum1 EL
Belag
-
120 g MandelnHaselnüsse120 g
-
Zucker80 g
-
Zimt1 TL
-
Ei1
-
Trauben, kernlos (siehe Tipp)500 - 700 g
Guss
-
Eier6
-
Sahne200 g
-
Mehl20 g
-
Zucker100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1436 kJ /
343 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2021
52 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 godz. 30 min
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 godz. 45 min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Zwetschgen-Swirl-Kuchen
3 godz. 40 min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Orangen-Schoko-Kuchen
1 godz.
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Zimt-Apfel-Kuchen
3 godz.
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min