酸甜蔬菜碗配豆腐
TM6 TM5 TM31

酸甜蔬菜碗配豆腐

5.0 (1 ocena)

Składniki

腌豆腐

  • 300 克 老豆腐 ,切片(每片约1厘米)
  • 2 汤匙 麻油
  • 2 汤匙 酱油
  • 1 茶匙 蜂蜜
  • 1 茶匙 柠檬汁
  • 1 茶匙 红糖
  • 1 汤匙 米醋
  • ½ 茶匙 干辣椒片

酸甜酱

  • 70 克 去核李子干
  • 40 克 酱油
  • 30 克 米醋
  • 1300 克 水
  • 1 茶匙 五香粉 (见要诀)
  • 1 ½ 茶匙 干辣椒片
  • 3 茶匙 麻油
  • 150 克 西芹 ,切片
  • 2 茶匙 盐
  • 2 汤匙 米醋
  • 200 克 糙米
  • 1 茶匙 油
  • 250 克 胡萝卜 ,切片
  • ½ 茶匙 糖
  • 麻油 ,油煎用
  • 新鲜豆芽 ,上菜用
  • 1 根 葱 ,切片
  • 日本酸姜 ,上菜用
  • 1 汤匙 芝麻 ,上菜用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2189.2 kJ / 521.2 kcal
Białko
16.8 g
Węglowodany
49.6 g
Tłuszcz
25.2 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Błonnik
10 g
Sód
2730.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy