Tacchino tonnato sottovuoto

Tacchino tonnato sottovuoto

4.9 70 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Tacchino sottovuoto
  • di acqua
    1500 g
  • di succo di limone
    30 g
  • di tacchino in un unico pezzo (fesa)
    500 - 600 g
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • bacche di ginepro
    2 - 3
Salsa tonnata
  • di olio di arachidi
    200 g
  • di tonno in scatola in olio di oliva sgocciolato
    80 g
  • filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
    2
  • di capperi sotto sale dissalati
    5 - 10 g
  • di succo di limone spremuto fresco e filtrato
    15 g
  • di aceto bianco
    ½ cucchiaio
  • tuorli
    2

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 708 kcal / 2962.3 kJ
Białko 40.8 g
Tłuszcz 60.4 g
Węglowodany 0.3 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 359.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...