Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mammoli
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 500 g di acqua
- 350 g di patate viola, pelate e a fette (1 cm)
- 170 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
Fonduta al formaggio
- 50 g di Gruviera a pezzi
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2178.6 kJ / 520.7 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 953.4 mg
Alternatywne przepisy
Licurdia calabrese
1h
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40min
Crostata ai pistacchi
4 Std.
Zuppa di patate dolci e mais
Brak ocen
Boeuf bourguignon
Brak ocen
Crespelle ai funghi
1h 30min
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3 Std.
Lingue di gatto
30 Min
Gnocchi di broccoli
1h
Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia
3 Std. 30 Min
Pici all'etrusca
1 Std. 45 Min
Risotto alle castagne
30 Min