Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mammoli
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 500 g di acqua
- 350 g di patate viola, pelate e a fette (1 cm)
- 170 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
Fonduta al formaggio
- 50 g di Gruviera a pezzi
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2178.6 kJ / 520.7 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 953.4 mg
Alternatywne przepisy
Crema di verdure invernale
50 Min
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1 Std.
Risotto mele, speck e timo
40min
Crespelle con radicchio e noci
2h
Crespelle alla valdostana (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Medaglioni di broccoli e patate
1 Std. 30 Min
Vincisgrassi
2 Std. 30 Min
Chifeletti
1 Std. 30 Min
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1 Std.
Crespelle ai funghi
1 Std. 30 Min
Filetto di manzo al vino con purè
1 Std. 30 Min
Dessert al caramello salato e cioccolato
3 Std. 30 Min