Torta con frosting al formaggio e albicocche decorate

Torta con frosting al formaggio e albicocche decorate

4.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
35 pezzi

Składniki

Impasto torta
  • 5 uova
  • 140 g zucchero
  • 380 g di farina tipo 00
  • 8 g di zucchero vanigliato
  • 20 g di lievito in polvere per dolci
  • 230 g di latte
  • 200 g olio di semi di girasole
  • ½ scorza di limone tritata
Frosting al formaggio
  • 450 g di formaggio fresco spalmabile
  • 75 g di yogurt bianco
  • 120 g zucchero
  • ½ scorza di limone tritata
  • 15 g di succo di limone, spremuto fresco
Cioccolato fondente
  • 100 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
  • 10 g olio di semi di girasole
  • 35 albicocche in scatola a metà (circa 480 g di peso netto)
  • 50 g di mandorle a lamelle
  • 70 caramelle, qualsiasi tipo (opcjonalnie) occhi di zucchero

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 88.5 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 875.5 kJ / 209.3 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 19.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...