Cheesecake stracciatella alla ricotta e yogurt greco (senza burro)

Cheesecake stracciatella alla ricotta e yogurt greco (senza burro)

3.3 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
10 porzioni

Składniki

Base
  • 120 g di fette biscottate a pezzi
  • 80 g di prugne secche denocciolate a pezzi
  • 20 g di olio di cocco
  • 60 g di latte scremato
Crema alla ricotta
  • 80 g di cioccolato fondente (75% di cacao) a pezzi
  • 100 g di acqua
  • 4 g di agar agar
  • 200 g di ricotta fresca ben scolata
  • 300 g di yogurt greco magro bianco
  • 50 g di miele

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 21 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 792.4 kJ / 189.4 kcal
Tłuszcz 7.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 24.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...