Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho
- 20 g azeite
- 100 g ervilhas descongeladas
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 250 g arroz agulha
- 250 g salsichas de lata cortadas em rodelas (aprox. 2 latas)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3958.7 kJ / 946.2 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 108.9 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 2117 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pataniscas de legumes e fiambre com arroz de feijão
50 Min
Salada de arroz com atum
35 Min
Frango à Gomes de Sá
1 Std. 20 Min
Peixe com citrinos e arroz de cenoura
35 Min
Cotovelos com bacalhau e hortelã
40 Min
Menu: Almôndegas de frango, penne com molho de tomate e chouriço e Maçã com caramelo
1 Std.
Duas refeições: Arroz com legumes e Peixe com batata, brócolos e molho de alcachofra
1 Std.
Arroz de cenoura
30 Min
Arroz de miúdos
12 Std. 40 Min
Bolos da sorte
30 Min
Fusilli com frango e azeitonas
50 Min
Arroz de frango
50 Min