Almôndegas com molho de tomate e arroz

Almôndegas com molho de tomate e arroz

4.5 48 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 doses

Składniki

Almôndegas
  • pão cortado em pedaços
    40 g
  • leite
    100 g
  • queijo parmesão
    40 g
  • salsa só as folhas
    3 pés de
  • alho
    1 dente de
  • carne de peru picada
    200 g
  • carne de porco picada
    200 g
  • ovos
    2
  • orégãos (opcjonalnie)
    ½ c. chá de
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    2 pitadas de
Molho de tomate e almôndegas
  • aipo
    20 g
  • cenoura
    70 g
  • piripíri (opcjonalnie)
    1 c. chá de
  • cebola
    90 g
  • azeite
    40 g
  • azeite p/ untar
    1 c. chá de
  • polpa de tomate
    400 g
  • água
    100 g
  • manjericão
    5 folhas de
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
Arroz
  • água
    1000 g
  • sal
    1 c. chá de
  • azeite
    20 g
  • arroz basmati
    200 g
  • Folhas de manjericão q.b. p/ guarnecer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1530.3 mg
Białko 31.8 g
Kalorie 2973.8 kJ / 710.8 kcal
Tłuszcz 39.8 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 57.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...