Enrolados de abóbora e canela

Enrolados de abóbora e canela

4.1 7 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 unidades

Składniki

  • água
    500 g
  • abóboras Hokkaido cortada em cubos (2 cm aprox.)
    500 g
  • manteiga cortada em pedaços
    150 g
  • leitelho (buttermilk - ver dica)
    280 g
  • fermento de padeiro seco (5 g aprox.)
    1 c. chá de
  • açúcar amarelo mais 2-3 c. de sopa
    80 g
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    650 g
  • ovo
    1
  • extrato de baunilha
    1 c. chá de
  • bicarbonato de sódio
    ½ c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • canela em pó
    1 c. sopa de
  • gengibre em pó
    ½ c. sopa de
  • noz-moscada
    ½ c. chá de
  • cravinho em pó
    ½ c. chá de
  • cardamomo em pó
    1 c. chá de
Glacé
  • açúcar
    150 g
  • queijo-creme
    200 g
  • rum (opcjonalnie)
    2 c. sopa de
  • sal
    1 pitada de

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidade

Sód 362.5 mg
Białko 8.6 g
Kalorie 1928.5 kJ / 460.9 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 67.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...